Friluftsliv & skärgård

Friluftsliv och skärgård är en ettårig heltidsutbildning för dig som gillar kultur och äventyr och vill ha naturen och skärgården som klassrum.

Varför välja Friluftsliv och skärgård?

Vill du lära dig paddla, segla, åka långfärdsskridskor, vandra, terrängcykling och övernatta ute i naturen under alla årstider? Vill du planera och genomföra expeditioner i den åländska skärgården och i fjällvärlden? Samtidigt samlar du kunskaper om Ålands natur, miljö och kulturhistoria och du dokumenterar allt med kamera och ord. Du lär dig om ledarskap och företagande inom naturturismbranschen och ett eget handlett projekt/kundarbete ingår i kursen. Hållbarhetstänkande genomsyrar hela utbildningen.

Efter kursen

Folkis är examens- och betygsfri. Efter genomförda studier får du ett intyg över utbildningens innehåll och omfattning (baseras bl.a. på din närvaro). Utbildningen ger dig en mycket bra grund för fortsatta studier till bl.a. friluftsguide, paddlingsinstruktör eller naturfotograf och för egen verksamhet inom naturturismbranschen.

Hur ansöker jag?

Du kan söka direkt till Friluftsliv och skärgård här på hemsidan via WILMA. Minimiåldern för sökande är 18 år. Utbildningen är eftergymnasial.

Vi tar in 8 studerande till Friluftsliv och skärgård.

Om utbildningen
Omfång:

1 år, heltidsstudier

Ansökan:

28.03-06.05.2022 kl. 12.00

Undervisningsspråk:

Svenska

Avgifter:

450 €/termin

Linjeledare

Marie Johansson

+358 (0)18 43240

Andy Horner

+358 (0)18 43240

Behöver du hjälp med din ansökan?

Vi svarar gärna på dina frågor kring innehåll, förkunskapskrav och betyg. Mejla kansliet@folkis.ax för mer information eller ring oss direkt på +358 (0)18 43240