Hållbar Naturturism

Hur skapar man egentligen hållbara och unika naturupplevelser för turistgrupper? Under vår praktiskt utformade 15-veckorskurs Hållbar Naturturism får du lära dig mer om Ålands miljö, kultur och turistattraktioner samt delta i spännande naturaktiviteter och utflykter.

Varför välja Hållbar Naturturism?

Att planera och genomföra guidade turer kräver kreativitet och kunskap.  Hållbar Naturturism är till för dig som vill ta emot, leda och guida turistgrupper på ett hållbart sätt på Åland. Undervisningen sker till största del utomhus och du får praktiska kunskaper om hur man rör sig i den åländska naturen med respekt mot flora och fauna. Du får dessutom prova på olika aktiviteter som t.ex. paddling, cykling och vandring samt åka på en längre studieresa till ett område för naturturism i Finland.

Vi prioriterar hållbarhetstänkande genom hela kursen. Ute i naturen färdas vi till fots och rör oss i små grupper för att inte störa eller lämna några spår (varken fysiska spår eller ljud- och ljusföroreningar).

Under kursen kommer du att jobba med ett eget handlett projekt, där du får utveckla och presentera en idésatsning inom naturturism. Det ingår undervisning i marknadsföring, layout och webbdesign samt företagande som ska hjälpa dig att komma igång. Kursen avslutas med ett praktiskt prov, där du erbjuder dina kurskamrater en guidad natur- och kulturvandring. 

Efter Hållbar Naturturism

Folkis är examens- och betygsfri. Efter genomförd kurs får du ett intyg över innehåll och omfattning (baseras bl.a. på din närvaro). Hållbar Naturturism ger dig en mycket bra grund för egen verksamhet inom guidad turism och reseledarskap på Åland.

Hur ansöker jag?

Du kan söka till Hållbar Naturturism direkt här på hemsidan via WILMA. Minimiåldern för alla sökande är 18 år. Kursen är eftergymnasial. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för turism, natur och hållbarhet. Vi tar in tolv deltagare till Hållbar Naturturism och har högt tryck så kom ihåg att söka i god tid.

Om utbildningen
Omfång:

15 veckor, heltidsstudier

Ansökan:

11.06.2021 – 05.08.2021

Undervisningsspråk:

Svenska

Avgifter:

550€

Linjeledare

Marie Johansson

+358 (0) 457 53 007 33

Andy Horner

+358 (0) 18 43240

Direktansökan har öppnat.
Gör din ansökan online.
Behöver du hjälp med din ansökan?

Vi svarar gärna på dina frågor kring innehåll, förkunskapskrav och betyg. Mejla kansliet@folkis.ax för mer information eller ring oss direkt på +358 (0)18 43240