MåBra!

Vill du bli naturligt säker? Ge dig själv ett spännande år där personlig utveckling går hand i hand med roliga utflykter, praktiska övningar & naturnära undervisning inom hälsa och friskvård.

Varför välja MåBra?

På MåBra hjälper vi dig att hitta inspiration och mod för att komma igång. Utbildningens undervisning består av en spännande blandning av praktiska övningar i naturen, studieresor och expeditioner. Du får möjlighet att prova på en rad estetiska ämnen som undervisas i skolans verkstäder, t.ex. järnsmide, textil eller keramik. Du lär dig att dokumentera dina nya kunskaper i ord och bild (portfolio, dagbok eller blogg) och får utöka dina kunskaper inom bl.a. friluftsteknik, kroppskultur samt skärgårdskompetens.

Mer information och studieguiden hittar du på sidan praktisk information

Efter MåBra

Folkis är examens- och betygsfri. Efter genomförda studier får du ett intyg över utbildningens innehåll och omfattning (baseras bl.a. på din närvaro). Utbildningens övergripande mål är att du ska bli säkrare i dig själv, våga ta initiativ samt ge dig verktyg för att starta dina egna friluftsprojekt.

Hur ansöker jag?

Du kan söka till MåBra direkt här på hemsidan via WILMA. Minimiåldern för alla sökande är 18 år. Utbildningen är eftergymnasial. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för natur och friluftsliv. Vi tar in åtta studerande till MåBra varje år och har högt tryck så kom ihåg att söka i god tid.

Till din ansökan till bifogar du:

  • kopior på gymnasiebetyg och andra relevanta intyg/betyg
  • ett personligt brev (berätta om dig själv och varför du vill gå utbildningen i 300-500 ord)

Ett första urval sker utifrån din ansökan. Sökande som är aktuella för antagning kallas under vecka 19 för att delta i ett urvalsprov som ordnas måndagen den 24.05.2021 mellan kl. 9.00 – 12.00. Inget förberedande material ges på förhand utan finns på plats vid provtillfället. Lottdragning sker om flera sökande har samma urvalspoäng.

Om utbildningen
Omfång:

1 år, heltidsstudier

Ansökan:

15.03 – 07.05.2021, kl:12:00

Undervisningsspråk:

Svenska

Avgifter:

450€/termin (Materialkostnader tillkommer)

Linjeledare

Marie Johansson

+358 (0) 457 53 007 33

Ansökan till hösten 2021 har avslutats.
Behöver du hjälp med din ansökan?

Vi svarar gärna på dina frågor kring innehåll, förkunskapskrav och betyg. Mejla kansliet@folkis.ax för mer information eller ring oss direkt på +358 (0)18 43240