Naturfotokurser

Skolan har en lång erfarenhet av att undervisa i naturfoto. Vi erbjuder en rad kortkurser i olika aspekter av naturfoto, både på skolan och i olika spännande naturmiljöer runtom i Norden. Kurserna kombinerar teori, tips och feedback på deltagarnas bilder med mycket arbete i fält.

Allmänt

Förutom grundkurs i kamerateknik erbjuder vi bl.a. kurser i makrofotografering av insekter och växter, nattfoto, vinterfotografering, björn och varg från gömsle i östra Finland, fågelberg i Nordnorge och landskapsfotografering med höstfärger i finsk Lappland. Vi erbjuder boende på skolan och vi ordnar transport och boende på fotoresorna. Du som deltar ska ha en egen digital systemkamerautrustning och vana att vistas ute i naturen.

Efter avslutad kurs får du ett intyg över innehållet i kursen.

Klicka här för att se kursutbudet och priser för 2021-22

Hur ansöker jag?

Du söker till kurserna på hemsidan via WILMA senast en månad före kursstart. Eftersom vi arbetar med små grupper lönar det sig att anmäla sig i god tid. Minimiåldern för alla sökande är 18 år och vi förutsätter att du har ett stort intresse för natur och friluftsliv.

Om utbildningen
Omfång:

3-7 dagar per kurs

Ansökan:

Stängd

Undervisningsspråk:

Svenska

Avgifter:

Se respektive kurs

Linjeledare

Andy Horner

+358 (0) 18 43240

Ansökan stängd.
Behöver du hjälp med din ansökan?

Vi svarar gärna på dina frågor kring innehåll, förkunskapskrav och betyg. Mejla kansliet@folkis.ax för mer information eller ring oss direkt på +358 (0)18 43240